Tekniken gjorde att min assistent fick sluta

Tills ganska nyligen så hade jag inte klarat dagens första timme på jobbet utan hjälp av min assistent. Numera driver jag min egen e-handelssida och för några år sedan växte den så snabbt att jag, på den tiden, behövde en assistent. Missförstå mig inte, min assistent var viktigt under den här perioden, för att svara på frågor och hålla ordning på beställningar, men det var inte förrän nyligen som jag upptäckte att jag faktiskt hade kunnat göra allt det där arbetet själv om jag bara hade ansträngt mig lite, och på så sätt sparat in alla de pengar detta kostade mig. Trots att jag har en liten grupp anställda, arbetar de mestadels med lagerhållning och logistik, och skickar iväg beställningar som kommer. Och då kom jag på att jag inte längre behövde någon assistent. Jag skulle utveckla.

Tekniken har på senare tid utvecklats otroligt snabbt. Det finns numera applikationer för nästan vad som helst på mobilen, så mycket av arbetet kan göras på språng och processerna har blivit så mycket enklare. När mitt företag var nytt var det inte så vanligt med internet på mobilen, så någon var alltid tvungen att sitta vid datorn och vara uppkopplad till nätet på arbetstid. När jag var borta i affärer, vanligtvis för att skaffa nya produkter, brukade min assistent ta över min roll när det gällde beställningar och att paketutskick. När smartphonen kom kunde jag överblicka och ta hand om alla beställningar själv, var jag än befann mig, och med minimal ansträngning. Inte ens att besvara frågor var längre något större besvär.

När jag förut hade möten med leverantörer och kunder, var de oftast på sina kontor. Om jag behövde tillgång till ett mötesrum, brukade jag emellanåt hyra ett mötesrum under ett par timmar av någon kontorsuthyrare. Medan jag förut hade behövt en assistent som ringde dem och reserverade, kunde jag nu enkelt göra detta själv med hjälp av boka konferensrum i outlook på min laptop. Det här bekräftade bara ännu mer att jag inte längre var i behov av någon assistent. Missförstå mig inte, min assistent begick aldrig ett enda misstag, och vissa kanske är kritiska till att man säger upp någon som har jobbat så bra, men jag kände verkligen att detta var det bästa för både mitt företag och mig själv. Jag skulle få mer över genom att dra ner på en såpass stor kostnad.

Under en tid när automatisering tar allt större plats i våra liv, finns det en stor oro att vissa sorts arbeten snart kommer bli förlegade i jakten på effektivitet och lönsamhet. Å andra sidan kan det också behövas utbildning och fler specialjobb som är svåra att automatisera, vilket leder till fler och nya uppfinningar. I de här fallet var dock tekniken den avgörande faktor som gjorde att jag inte längre behövde ha någon assistent.